Bereidingswijze
Appels schillen en klokhuizen uitboren en in dikke plakken snijden en eventueel met citroensap besprenkelen, zodat de appel niet bruin kleurt. Een beslag roeren van bloem, bier, ei, suiker, zout, olie en nootmuskaat. Klop het eiwit zeer stijf in een ontvette kom en spatel het luchtig door het beslag. Verhit de olie tot 175 ?C haal de appelschijven door het beslag en frituur ze goudbruin in ongeveer 4 minuten. Controleer de gaarheid van de flap en pas eventueel de baktijd aan. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze voor het serveren met het suiker-kaneel mengsel.
Ingrediƫnten
Voor ongeveer 20 stuks
Ingredienten:
4 appels (goudrenetten)
125 gram bloem
1,25 deciliter bier
1 eierdooier
80 gram basterdsuiker
snufje zout
snufje nootmuskaat
1 theelepel olie
1 eiwit
frituurolie
poedersuiker vermengd met kaneel
Ingredienten:
4 appels (goudrenetten)
125 gram bloem
1,25 deciliter bier
1 eierdooier
80 gram basterdsuiker
snufje zout
snufje nootmuskaat
1 theelepel olie
1 eiwit
frituurolie
poedersuiker vermengd met kaneel
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1102655
Homepage ID
1069495
Smaak
Z
Teller
1135
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid