Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
tussendoortje
Ingrediƫnten
150 gr rozijnen
2 appels
500 gr bloem
1 zakje gedroogde gist
1 el kaneel
1 tl zout
1 ei
frituurvet
poedersuiker
2 appels
500 gr bloem
1 zakje gedroogde gist
1 el kaneel
1 tl zout
1 ei
frituurvet
poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
frituurpan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1102319
Homepage ID
1227003
Smaak
S
Teller
1093
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
wel de rozijnen ca 20 min in een kom met heet water.schil de appels en snijd ze in stukjes.roer in een beslagkom,de bloem,gist,kaneel en zout door elkaar.meng met de handmixer met deeghaken het ei en 4.5 dl lauw water erdoor en blijf kloppen tot het beslag glad is.laat het beslag.laat de rozijnen in een zeef uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.scep de rozijnen en de appel door het beslag.laat het beslag afgedekt met plasticfolie op een warme plaats ca 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.verhit in een electrische frituurpan het vet tot 175 c.schep het beslag voorzichtig door.maak met 2 el bolletjes en schep ca 5 bolletjes in het hete vet.bak de oliebollen in ca 6 min goudbruin.keer ze halverwege. laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.leg ze daarna op een schaal en bestuif ze met poedersuiker.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid