Bereidingswijze
Strijk het vlees in met pesto en laat op 190?C braden, gedurende 10 a 20 minuten (naargelang je het vlees 'saignant' of doorbakken wil).
Haal het vlees uit de ovenschotel en laat het afgedekt rusten terwijl u de saus bereidt.
Giet de kippenbouillon in de ovenschotel en maak de braadresten los. Giet alles in een ruime pan en breng aan de kook.
Voeg de tomatenpuree en de room toe en laat lichtjes inkoken.
Kruid met peper.
Haal het vlees uit de ovenschotel en laat het afgedekt rusten terwijl u de saus bereidt.
Giet de kippenbouillon in de ovenschotel en maak de braadresten los. Giet alles in een ruime pan en breng aan de kook.
Voeg de tomatenpuree en de room toe en laat lichtjes inkoken.
Kruid met peper.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
feestgerecht
Ingrediƫnten
1 kg. rosbief chateaubriand, 3 a 4 eetl. pesto, 1.5 eetl. tomatenpuree, 1.5 dl. kippenbouillon, 1dl. room, 1 eetl. olijfolie, peper.
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschotel
Leuke tips
Snij het vlees in sneetjes en geef er de saus apart bij. Dien op met kroketten of tagliatelle en broccoli of asperges.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1102234
Homepage ID
1225856
Smaak
H
Teller
3315
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schik de rosbief in een ovenschotel en strijk in met olijfolie.
Schuif in de voorverwarmde oven op 230?C en laat 15 minuten kleuren.
Schuif in de voorverwarmde oven op 230?C en laat 15 minuten kleuren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid