LAMSVLEESBROOD MET PASTA

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/08/2004 - 12:08
Bereidingswijze
doe de gesmolten boter in een schaal van 500gr.vet de zijkanten en de bodem in.Bestrooi de aubergine met zout,leg haar 20 minuten rusten .Spoel de aubergine goed af en dep haar droog met keukenpapier.Doe de pasta in een kom,voeg een beetje zout toe en zoveel kokend water dat het 2 1/2cm boven de pasta uitstijgt.Dek de kom af en kook hem 8 minuten op de hoogste stand.Roer halverwege de kooktijd.Doe de olie,het lamsvlees en de ui in een kom.Dek de kom af en zet hem 2 minuten op de hoogste stand in de magnetron.Maak de klonten vlees met een vork los.Voeg de paprika,het knoflook,de kruiden en de aubergine toe.Dek de kom weer af en zet hem nog 5 minuten op de hoogste stand in de magnetron.Roer halverweg.Giet de pasta af en voeg hem toe aan het lamsvlees,de eieren en de koksroom met flink wat zout en peper.Schep het in een broodvorm en maak de bovenkant met de achterkant van een lepel egaal.bak het 'brood' 10 minuten op de middelste stand totdat het stevig aanvoelt.Laat het 5 minuten staan voordat u hem uit de vorm haalt.Dien hem op in plakken,met daarbij een salade en een pastasaus.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
15gr boter-1/2 kleine aubergine,in stukjes-60gr driekleurenfusilli-2tl olijfolie-225gr lamsgehakt-1/2 kleine ui ,gesnipperd-1/2 rode paprika,in stukjes-1 teentje knoflook,uitgeperst-1 tl gedroogde gemengde kruiden-2 eieren,losgeklopt-2el koksroom-zout en peper.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1101034
Homepage ID
1088915
Smaak
A
Teller
1378
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sibel01
Gelegenheid