Bereidingswijze
De appelen schillen en het klokhuis eruit boren,en in dikke plakken snijden.Dan met suiker en kaneel bestrooien en even in laten trekken een kwartier.Van het bakmeel of bloem 1 1/4 dl melk en zout en de bakpoeder een glad beslag maken , De appels door het beslag halen en in heet vet bakken aan beiden zijden. Je kunt ze nog bestrooien met kaneel en poedersuiker.
Ingrediƫnten
125 gr zelrijzend bakmeel,of 125 gr bloem
3 gr =1 1/2 theelepel bakpoeder,1 1/4 dl melk,2 gr zout, kaneel 4 a 5 mooie zure appels of na eigen keuze,olie
3 gr =1 1/2 theelepel bakpoeder,1 1/4 dl melk,2 gr zout, kaneel 4 a 5 mooie zure appels of na eigen keuze,olie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1100880
Homepage ID
1061649
Smaak
A
Teller
1036
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid