Serranoham-beignets

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/06/2004 - 15:44
Bereidingswijze
Verhit de frituurolie tot 175 graden.
Vorm met 2 dessertlepels of een kleine ijsboltang
van het beslag kleine ronde beignets en frituur deze in de hete olie in circa 3 minuten
lichtbruin en gaar.
Laat de beignets op keukenpapier uitlekken.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
  • 1 pak mix voor oliebollen
  • 150 gr. Serrano ham of andere rauwe ham, in dunne reepjes

  • 100 gr. geraspte Manchegokaas of andere schapenkaas
  • 2-3 eetl. fijngesneden peterselie

  • zout
  • peper
  • frituurolie
  • Hulpmiddelen & keukengerei
    Leuke tips
    Lekker als hartig hapje, maar natuurlijk horen ze gewoon bij oud en nieuw.
  • Neem i.p.v. Serranoham en geitenkaas, gekookte ham en belegen kaas.
    Eet smakelijk en Prettige feestdagen.
  • Bereidingstijd
    30-60 min
    Keuken
    U
    Soort gerecht / gang
    Borrelhapje
    Recept ID
    1100734
    Homepage ID
    1050039
    Smaak
    H
    Teller
    639
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    2
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Meng in een grote kom de oliebollenmix met 5 dl lauwwarm water.
    Roer het mengsel met
    een houten lepel of met de mixer met deeghaken tot een glad beslag.
    Roer de ham, kaas,
    peterselie, zout en peper erdoor.
    Dek de kom af met een vochtige doek en laat het beslag
    op een warme plaats ongeveer 30 minuten rijzen.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    mrs-santa
    Gelegenheid