Bereidingswijze
Verhit de frituurolie tot 175 graden.
Vorm met 2 dessertlepels of een kleine ijsboltang
van het beslag kleine ronde beignets en frituur deze in de hete olie in circa 3 minuten
lichtbruin en gaar.
Laat de beignets op keukenpapier uitlekken.
Vorm met 2 dessertlepels of een kleine ijsboltang
van het beslag kleine ronde beignets en frituur deze in de hete olie in circa 3 minuten
lichtbruin en gaar.
Laat de beignets op keukenpapier uitlekken.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
100 gr. geraspte Manchegokaas of andere schapenkaas
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips
Lekker als hartig hapje, maar natuurlijk horen ze gewoon bij oud en nieuw.Neem i.p.v. Serranoham en geitenkaas, gekookte ham en belegen kaas.
Eet smakelijk en Prettige feestdagen.
Eet smakelijk en Prettige feestdagen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1100734
Homepage ID
1050039
Smaak
H
Teller
639
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Meng in een grote kom de oliebollenmix met 5 dl lauwwarm water.
Roer het mengsel met
een houten lepel of met de mixer met deeghaken tot een glad beslag.
Roer de ham, kaas,
peterselie, zout en peper erdoor.
Dek de kom af met een vochtige doek en laat het beslag
op een warme plaats ongeveer 30 minuten rijzen.
Roer het mengsel met
een houten lepel of met de mixer met deeghaken tot een glad beslag.
Roer de ham, kaas,
peterselie, zout en peper erdoor.
Dek de kom af met een vochtige doek en laat het beslag
op een warme plaats ongeveer 30 minuten rijzen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid