Chocoladetruffels

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/28/2004 - 13:38
Bereidingswijze
  • Verwarm de slagroom met de chocolade en de likeur of siroop op een laag vuur totdat de chocolade gesmolten is.
  • Laat het mengsel afkoelen. Klop het afgekoelde mengsel met een mixer lichtbruin en luchtig.
    Zet het in de koelkast en laat het iets opstijven maar niet helemaal hard worden.
  • Spoel de handen af met koud water en dep ze droog. Strooi er een beetje cacaopoeder op zodat de truffels niet blijven plakken.
  • Vorm balletjes zo groot als een stuiter en rol de helft door het cacaopoeder en de rest door de hagelslag. Bewaar ze in de koelkast.
Vertel iets leuks over dit recept
  • Voor de echte chocolade-liefhebber!!
Ingrediƫnten
  • 150 g extra pure chocolade, in stukjes
  • 1 - 2 el sinaasappellikeur (Grand Marnier) of sinaasappelsiroop
  • 1/8 l slagroom
  • 2 el cacaopoeder
  • 3 el pure hagelslag
Leuke tips
  • Haal ze 30 min. voor het serveren uit de koelkast.
  • Tip: Vervang de pure chocolade eens door melkchocolade of Toblerone. In plaats van cacaopoeder of hagelslag kunnen de balletjes ook door gestampte muisjes gerold worden.
    Bereidingstijd
    20-30 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Banket
    Recept ID
    1099701
    Homepage ID
    1009012
    Smaak
    R
    Teller
    812
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    3
    Aantal reacties
    1
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    arankaalbertine
    Gelegenheid