Bereidingswijze
Maak het water/melk lauw-warm en laat hierin de gist oplossen.
Voeg de bloem en het zout erbij en meng het geheel door elkaar.
Roer het beslag niet te lang zodat het niet te taai wordt.
Voeg daarna de gewassen nog vochtige krenten/rozijnen toe. Heel belangrijk dat ze nog goed vochtig zijn daar ze anders vocht uit het beslag tot zich trekken.
Laat het beslag 40 minuten rijzen (gaat heel goed als je een plastic zak over de beslagbak doet.
Na 20 minuten het beslag even omslaan.
Schep de bollen met een gepolijste lepel die geregeld in een bakje water wordt gedompeld.
Schep steeds van de rand van de bak met beslag.
Bakken in zonnebloemolie 200 graden.
aanvulling: Temperatuur olie:
De olie zo heet maken dat er een licht blauwe waas zichtbaar is.
TEST: stukje brood moet snel bruin en knapperig worden.
Ik gebruik zelf Zonnebloemolie.
Bakken in zonnebloemolie 200 graden.
Voeg de bloem en het zout erbij en meng het geheel door elkaar.
Roer het beslag niet te lang zodat het niet te taai wordt.
Voeg daarna de gewassen nog vochtige krenten/rozijnen toe. Heel belangrijk dat ze nog goed vochtig zijn daar ze anders vocht uit het beslag tot zich trekken.
Laat het beslag 40 minuten rijzen (gaat heel goed als je een plastic zak over de beslagbak doet.
Na 20 minuten het beslag even omslaan.
Schep de bollen met een gepolijste lepel die geregeld in een bakje water wordt gedompeld.
Schep steeds van de rand van de bak met beslag.
Bakken in zonnebloemolie 200 graden.
aanvulling: Temperatuur olie:
De olie zo heet maken dat er een licht blauwe waas zichtbaar is.
TEST: stukje brood moet snel bruin en knapperig worden.
Ik gebruik zelf Zonnebloemolie.
Bakken in zonnebloemolie 200 graden.
Vertel iets leuks over dit recept
geeft een zeer luchtige Oliebol 60 stuks
Ingrediƫnten
Patentbloem 1000 gram
Water 750 gram
Melk 250 gram
Gist 65 gram
Zout 15 gram
Krenten 100 gram
Rozijnen 100 gram
Water 750 gram
Melk 250 gram
Gist 65 gram
Zout 15 gram
Krenten 100 gram
Rozijnen 100 gram
Hulpmiddelen & keukengerei
garde / grote mengbak / frituurpan-olie / ijsknijper
Leuke tips
warm met poedersuiker
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1098224
Homepage ID
861970
Smaak
Z
Teller
7015
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid