Appelbeignets

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 09/23/2004 - 21:17
Bereidingswijze
1 Klop de eieren los in een ruime kom. Smelt de boter in een klein pannetje en giet bij de eieren. Voeg er de melk, de bloem en de helft van de suiker aan toe. Klop dit mengsel tot een luchtig beslag.

2 Snijd de appels horizontaal in schijven van 1/2 cm dik. Strooi de rest van de suiker over de appelschijven.

3 Leg de appelschijven in het beslag. Haal er enkele uit en bak ze in de frituurpan tot ze goudbruin zijn. Opgelet: de frituurolie moet zeer heet zijn.

4 Laat de appelbeignets uitlekken op keukenpapier en houd ze warm in de oven tot ze allemaal gebakken zijn.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Fritelle di mele
Ingrediƫnten
- 8 appels

- 4 eieren

- 50 gr bloem

- 50 gr boter

- 150 gr volle melk

- 50 gr basterdsuiker

- 50 gr poedersuiker

- frituurolie
Hulpmiddelen & keukengerei
* mengkom

* klein pannetje

* weegschaal

* appelboor

* snijplank

* mes

* keukenpapier
Leuke tips
Bestrooi ze met de poedersuiker en dien onmiddellijk op.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1096227
Homepage ID
3159
Smaak
Z
Teller
1956
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# verwarm de frituurolie in de frituurpan

# schil de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
femkemireille
Gelegenheid