Pasta Carbonara

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/22/2004 - 18:59
Bereidingswijze
Kook een ruime hoeveelheid water voor de pasta.
Bak de spekjes uit en doe ze over op een diep bord met daarin een stukje keukenpapier om het vet eruit te laten lekken.
Bak in dezelfde pan nu het gehakt rul.
Doe de knoflook en de ui erbij en bak dit mee totdat de ui goed zacht is.
Doe de spekjes er weer bij.
Kook in de tussentijd de pasta gaar.
Voeg het ei toe aan het gehakt mengsel en blijf roeren totdat het ei volledig gestold is.
Voeg nu de 2 flesjes koksroom toe.
Voeg daarna de parmesaanse kaas toe, houdt een beetje achter voor de garnering.
Op smaak brengen met wat zout, peper, basilicum en italiaanse kruiden.
Zodra de pasta kookt de pasta afgieten en een beetje van het kookvocht achterhouden.
Zodra de roomsaus klaar is de pasta en het achtergehouden kookvocht (+/- 2 eetlepels) toevoegen. Nog 1 minuut door laten verwarmen.
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een variant op de originele carbonara
Ingrediƫnten
1 pakje verse pasta
130 gram geraspte parmezaanse kaas
1 ei
75 gram spekreepjes
200 gram rundergehakt
2 flesjes blue band koksroom
1 teentje knoflook
1 ui
zout
peper
Italiaanse kruiden
basilicum
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de pasta
hapjespan
eventueel rasp
mes
snijplank
Leuke tips
Doe de pasta in diepe borden en bestrooi met wat parmezaanse kaas.
Erg lekker met een glas witte wijn en wat ciabatta brood met kruidenboter en tapenade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1096119
Homepage ID
1204466
Smaak
A
Teller
3569
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
snipper de ui
snij de knoflook fijn
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
diana.p.
Gelegenheid