Kniepertjes 2

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 09/11/2004 - 23:56
Bereidingswijze
Balletjes draaien van het beslag (? 2? cm).
Als het beslag te warm wordt het terug zetten in de koelkast.
Ijzer aanzetten en laten verwarmen met een stukje spek of zwoerd ertussen. Invetten is alleen nodig voor het bakken begint.
Als het ijzer goed heet is leg je een balletje deeg in het midden van het ijzer en knijpt de deksel stevig dicht.
Na ? ? minuut (afhankelijk van de temperatuur van het ijzer) is het koekje gaar.
Neem het koekje voorzichtig van het ijzer en laat het afkoelen. Niet verpakken voor ze echt afgekoeld zijn.
Vertel iets leuks over dit recept


Ingrediƫnten
1 kg bloem,
1 kg suiker (geen basterd),
? kg boter of margarine,
6 eieren,
1 eetlepel citroensap,
1 theelepel kaneel
klein stukje spek of zwoerd voor het invetten van het ijzer
Hulpmiddelen & keukengerei
kniepertjesijzer
Leuke tips
Spuit eens een laagje slagroom op een koekje en leg er een tweede koekje bovenop.
Hoewel het oorspronkelijk bedoeld was als oudejaarswafeltje smaken ze het hele jaar door goed.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Streekgerecht
Recept ID
1095094
Homepage ID
937097
Smaak
Z
Teller
12267
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Boter smelten.
Suiker door de boter roeren.
Kaneel en citroensap toevoegen.
Gezeefde bloem erdoor roeren.
Daarna 1 voor 1 de eieren toevoegen.
Beslag een nacht in de koelkast zetten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
chaootje
Gelegenheid