Gerookte zalm met zalmmousse

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 09/11/2004 - 22:41
Bereidingswijze
Doe de 300 gr. gerookte zalm in de cutter, voeg er een beetje room aan toe en strooi voorzichtig met cayennepeper. Indien de massa te vast is, voeg er voorzichtig iets meer room aan toe tot een egale massa bekomen wordt. Controleer de kruiding.
Snij van een groen preiblad 4 lange dunne repen en stoom die even soepel. Meng de mayonaise met de mierikswortel en wat room tot een licht lopende toestand. Kruid met peper en zout. Leg de sneden gerookte zalm op de borden, vul met enkele lepels mousse, vouw dicht als een bundeltje en bind vast met prei. Omring met mierikswortelmayonaise en werk af met toefjes zwarte en rode lompviseitjes.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekker fris voorgerechtje dat vooraf kan worden klaargemaakt
Ingrediƫnten
- 4 grote sneden gerookte zalm
- 300 gr. gerookte zalm
- room
- cayennepeper
- groen van prei
- 1 a 2 eetlepels mierikswortel (naar smaak)
- rode en zwarte lompviseieren
- 8 eetlepels mayonaise
- peper en zout

Leuke tips
als voorgerecht serveren met wat brood
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1095086
Homepage ID
737827
Smaak
P
Teller
5730
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
maak alles minstens een uurtje vooraf klaar zodat het goed kan afkoelen in de koelkast
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
wortelke
Gelegenheid