Frans stoofpotje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 08/16/2004 - 16:42
Bereidingswijze
als het vlees gaar is na ongeveer 2uur doe je alle ui paprika, champignons sambal zout en de wijn erbij
dit moet nog 3 kwartier laten stoven
ondertussen de aard. schillen, koken en pureren.
of rijst koken.
Afbeelding
Frans stoofpotje
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
600 gr rundersudder lappen
250 cc rode wijn
1 rode paprika
1 bakje champignons
2 flinke uien
2 tenen of 2 theelepels knoflook poeder
2 eetlepels provencaalse kruiden.(silvo)
2 theelepels zout
2 theelepels sambal
1.5 kg aard voor aardpuree
of voor vier personen rijst.aarappelzetmeel naar je eigen smaak hoe dik je de saus wilt
olijf olie
250cc water
Hulpmiddelen & keukengerei
grote braadpan
Leuke tips
lekker in de winter of voor een groot gezelschap, een salade erbij maakt het lekker fris
en natuurlijk hoort hier een rode huiswijn bij.
Tip! U kunt als u niet alle kruiden zelf wilt toevoegen ook een zakje fransstoofpotje van knor gebruiken . maar zelf maken is veel lekkerder
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1092607
Homepage ID
1252467
Smaak
A
Teller
7873
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
snijd de sudderlappen in kleine stukken en braad ze aan in de olie laat ze daarna zo'n 2.5 uur in water stoven.
snijd de ui en de paprika in stukken van ongeveer 1 bij 1 cm
pers de knoflook
houd de zout de sambal en de knoflook bij de hand
snijd de chapignons in schijfjes
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orange9481
Gelegenheid