Runderrollade a la Bordelaise

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 05/24/2004 - 14:57
Bereidingswijze
Leg de rollade op een tweede rooster en plaats deze boven de kokende ovenschotel. Verlaag de temperatuur naar 170?C en laat de rollade in 90 min. garen.
Neem de rollade uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat de rollade ca. 10 min. rusten.
Giet ondertussen de inhoud van de ovenschotel in een pannetje en laat tot de helft inkoken. Pureer de saus met een staafmixer en zeef ze daarna. Voeg de sjalotten en de champignons toe en laat de saus zachtjes doorkoken tot de sjalotjes beetgaar zijn.
Breng op smaak met zout en peper en bind de saus eventueel iets met allesbinder tot een lichtgebonden saus.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
  • 1 kilo doorregen runderrollade (ca. ? 12 cm)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 plakken bakbacon
  • 250 g champignons (kastanje, in stukken)
  • 12 kleine sjalotjes (grof gesneden)
  • snufje zout (uit de molen)
  • snufje peper (uit de molen)
  • allesbinder
    Stoombraden
  • 1? liter water (heet)
  • 2 deciliter rode wijn
  • 1 rode ui (grof gesneden)
  • stukje prei (grof gesneden)
  • stuk winterwortel (grof gesneden)
  • 6 teentjes knoflook (in vieren)
  • verse kruiden: bv. tijm, rozemarijn, peterselie, selderij, laurier, kruidnagel,
  • peperkorrels

  • Hulpmiddelen & keukengerei
    oven
    Leuke tips
    Lekker met aardappelkroketjes en broccoli met amandelschaafsel
    Bereidingstijd
    60-120 min
    Keuken
    Internationaal
    Soort gerecht / gang
    Hoofdgerecht
    Recept ID
    1085054
    Homepage ID
    1005668
    Smaak
    H
    Teller
    6238
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    7
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Verwarm de oven voor op 250?C. Doe alle ingredienten voor het stoombraden in een ruime ovenschaal en giet er 1? liter heet water bij. Zet de gevulde ovenschotel op een rooster onderin de oven en wacht met het vlees erin plaatsen totdat de vloeistof met groenten en kruiden hebben gekookt.
    Bestrijk de rollade met olijfolie. Leg de plakjes bacon over de rollade heen.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    heleen61
    Gelegenheid