Spekkendikken

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 05/19/2004 - 19:15
Bereidingswijze


Bak het beslag met een wafelijzer en leg daarbij plakjes metworst en eventueel plakjes spek op het beslag.



Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
  • 500 gram bloem
  • 375 gram roggemeel
  • 200 gram basterdsuiker
  • 200 gram stroop
  • 20 gram zout
  • 15 gram anijs
  • 3 eieren
  • 40 gram boter (margarine)
  • plm. 4 dl warm water
  • Hulpmiddelen & keukengerei
    wafelijzer
    Bereidingstijd
    > 120 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Banket
    Recept ID
    1084597
    Homepage ID
    1005668
    Smaak
    A
    Teller
    1464
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    2
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Meng het water met de stroop, suiker, anijs, gesmolten boter, zout en eieren tot een glad geheel.
    Roer nu het spekkendikkenmeel er door tot er een goed en glad mengsel zonder klonten ontstaat. Bewaar het met een vochtige theedoek afgedekte deeg nu 24 uur op een warme plaats.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    heleen61
    Gelegenheid