Kapucijners met spekvet

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 05/04/2004 - 20:39
Bereidingswijze
Speklappen aanbakken en na ongeveer 10 minuten de ui , de champignons , en de selderijknol toevoegen , en even lekker laten pruttelen.
Dan de prei , de paprika , en de courgette toevoegen .
De kapucijners verwarmen maar niet aan de kook brengen .
water van de bonen gieten .
Na een kwartiertje wat water aan het geheel toevoegen (het mag gerust een beetje natjes zijn ) .
Het geheel op smaak brengen met nog een beetje ketjab , laos , mosterd en ketchup , eventueel wat allesbinder toevoegen om het sausje iets te binden .
Bonen op het bord scheppen , en het spekvet er over heen draperen .
De overgebleven ui en de augurk er over heen strooien .


EET SMAKELIJK

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een lekker recept voor als je een wilde avond voor de boeg hebt , dit eten zorgt ervoor dat je een goede ondergrond hebt , zodat je er stevig tegenaan kunt....




Ingrediƫnten
6 speklappen
3 blikken kapucijners
2 uien
handje selderijknol
1 paprika
wat champignons
1 courgette
handje prei
handje selderij
2 augurken
wat mosterd
wat ketjab manis
wat laos
1 of twee teentjes knoflook

Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1081808
Homepage ID
1225168
Smaak
H
Teller
2927
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Speklappen in stukken snijden en marineren in de ketjab , laos en een uitgeperst teentje knoflook .
De twee uien snijden en in stukjes snijden , dan de gesneden uien in twee porties verdelen .
Stukselderijknol ontschillen en in grove stukken snijden.
Paprika ontpitten en in stukken snijden .
Courgette ontpitten en in stukken snijden .
Prei schoonmaken en in ringen snijden
.
Augurk fijn snijden .

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
robbiewilwel
Gelegenheid