Bereidingswijze
Klop het ei los met de slagroom, olie. sinaasappelsap, sinaasappelrasp, en 125 ml lauwwarm water. Roer de bloem met het sinaasappelmengsel tot een glad beslag en laat het deeg ca. 1 uur afgedekt rijzen bij kamertemperatuur. Schil de appels en boor de klokhuizen eruit. Snij de appels in plakken van ca. 1 cm dik. Verhit de frituurolie tot 190 Graden Celcius. Meng de basterdsuiker met de kaneelpoeder, Haal elke appelplak door het beslag en frituur ze in ongeveer 5 minuten gaar en goudbruin. Wentel de beignets door de kaneelsuiker en serveer ze warm.
Vertel iets leuks over dit recept
Een originele beignet.
Ingrediƫnten
250 g bloem, 1/2 zakje instant gist (a 7 g, Dr. Oetker), 1 sinaasappel, 1 ei, 1 el slagroom, 1 el olie, 4 appels (jonagold), frituurolie, 4 el witte basterdsuiker, 2 el kaneelpoeder.
Hulpmiddelen & keukengerei
Rasp
Leuke tips
Wanneer het beslag te dik is kunt u deze iets verdunnen met lauwwarm water.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1080560
Homepage ID
1009012
Smaak
A
Teller
1272
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Doe de bloem en de gist in een kom. Was de sinaasappel, rasp de schil en pers de sinaasappels.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid