Bereidingswijze
Verhit boter en olie in de braadpan. Wentel de koekjes licht door de bloem en bak ze in porties 3 minuten aan beide kanten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Dipsaus : Smelt de boter en bak de nootjes goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Pureer de avocado en roer het citroensap erdoor. Schep de nootjes en mayonaise door de puree. Zet de saus 1 uur afgedekt in de ijskast.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
500 gram krab - 2 eieren - 1 kop vers witbroodkruim - 2 eetlepels verse koriander - 1 lente-ui - 4 eetlepels zoete chilisaus - sap en rasp van 1/2 citroen - 1 eetlepel dijonmosterd - 1 eetlepel verse gember - boter en olie om te bakken - bloem om te bestuiven - Saus : 90 gram pistachenoten - 1 rijpe avocado - 1 eetlepel citroensap - 1/2 kop mayonaise
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1079431
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
2000
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Klop de eieren los. Hak de koriander fijn. Snipper de lente-ui. Rasp de gember. Pel en hak de noten fijn. Laat de krab uitlekken en doe hem in een kom. Voeg de eieren, broodkruim, koriander, lente-ui, chilisaus, citroensap en citroenrasp, mosterd en gember toe. Meng alles goed door elkaar en maak van het mengsel kleine koekjes. Bewaar ze afgedekt in de ijskast.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid