Stokvisbeignets

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 03/27/2004 - 20:22
Bereidingswijze
Roer in een kom water met de bloem en de gist tot een behoorlijk dik beslag.
Voeg er de
verkruimelde vis, de eieren, de uien, de knoflook, de kruiden en de peper aan toe.
Schep
alles goed door elkaar.
Vorm van het deeg-vismengsel bolletjes, met een doorsnee van circa
2 centimeter.
Laat de bolletjes, in de frituurpan, in 10 minuten gaar worden.
Vertel iets leuks over dit recept
Leg de beignets in een schaal, geef er prikkertjes bij, een schijfje citroen en dipsausjes.
Ingrediƫnten
  • 200 gr. stokvis
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 80 gr. bloem
  • 1/2 theel.
    gistkorreltjes
  • 10 sprietjes bieslook
  • 1/2 theel. chili peper
  • olie om te frituren
  • Leuke tips
    Warm serveren.
    Heerlijk met een pittige dipsaus of een sojasausje.
    Eet smakelijk !
    Bereidingstijd
    30-60 min
    Keuken
    U
    Soort gerecht / gang
    Borrelhapje
    Recept ID
    1078954
    Homepage ID
    869650
    Smaak
    H
    Teller
    320
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    1
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Laat de stokvis, minimaal, 12 uur in het water weken.
    Het water regelmatig verversen.

    Laat dan de stokvis in 10 minuten, in ongezouten water dat bijna aan de kook is, gaar worden.

    Laat de stokvis goed uitlekken en verkruimel de vis dan.
    Hak de uien, de bieslook, de
    knoflook en de peterselie fijn.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    reve51
    Gelegenheid