Sambal boontjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/26/2004 - 21:10
Bereidingswijze
Ui , knoflook , trassie , sambal , tamarinde , zout , suiker bakken in de olie met laos , salam en garnalen .
De snijbonen toe voegen en de kokosmelk er door roeren , en laat het gerecht inkoken tot het smeuig is.

Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker pittig gerecht , vooral de Trassie geeft dit recept een heerlijke smaak....
Ingrediƫnten

-100 gram garnalen

-300 gram snijboontjes (gesneden)

-2 uien

-7 teentjes knoflook

-2 theelepels trassie

-1 eetlepel sambal oelek

-2 of 3 eetlepels tamarinde uit de fles

-zout

-suiker

-3 blaadjes salam

-? kopje olie

-1 glas dikke kokosmelk
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakken in een hapjes pan .
Leuke tips
Lekker met witte rijst en vis in Ikan Taotje saus .
Over de rijst wat kant en klare gebakken uitjes strooien .


EET SMAKELIJK


Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1078850
Homepage ID
1225168
Smaak
P
Teller
3200
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijbonen in stukken snijden .
Ui , knoflook , trassie , sambal , tamarinde , zout en suiker in de vijzel fijn wrijven .
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
robbiewilwel
Gelegenheid