IKAN TAOTJE SAUS(vis in gekruide taotje saus)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/25/2004 - 23:06
Bereidingswijze
Ui en knoflook in de boter fruiten .
Selderie prei en sambal taotje hierbij voegen . Lekker even laten pruttelen .
Daarna de ve-tsin , de tomatenketchup , de gember en de ketjab er door doen.
Even laten doorpruttelen en dan de azijn , zout en suiker naar smaak toe voegen .
Met het toevoegen van het water , de saus opnieuw aan de kook brengen .
De saus moet lekker zoetzuur zijn .
De vis in de saus leggen , en een kwartiertje lekker laten pruttelen .
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker pittig visgerecht , de saus moet een lekkere zoet zure smaak hebben .( ik weet zeker , als je dit gerecht een maal geproefd hebt , ben je verkocht....)
Ingrediƫnten

-4 lekkerbekken (zelf af te bakken)

-2 uien

-5 teentjes knoflook

-2 eetlepels boter

-1 eetlepel selderie , fijn gesneden

-1 eetlepel prei , fijn gesneden

-3 volle eetlepels taotje sambal goreng

-? eetlepel ve-tsin

-5 of 6 eetlepels tomatenketchup

-2 eetlepels ketjab manis (zoete soja)

-1 eetlepel azijn

-zout

-suiker

-kopje water

-klein beetje gember
Hulpmiddelen & keukengerei
bakken in een hapjespan
Leuke tips
Lekker met witte rijst en sambal boontjes .
Over de rijst wat kant en klare gebakken uitjes strooien.



Eet smakelijk

Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1078767
Homepage ID
1225168
Smaak
P
Teller
1893
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ui en knolook fijn snijden , prei en selderie ook apart fijn snijden .
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
robbiewilwel
Gelegenheid