Bereidingswijze
* Kook de aardappelen gaar in circa 20 minuten.
* Laat ze iets afkoelen ,verwijder de schil en snijd ze in dunne plakjes.
* Rol elk plakje deeg iets uit en bekleed hiermee de ronde taartvormpjes.
* Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de deegbodems en bestrooi dit met zout en peper.
* Verdeel hierover de peer en 150 gram kaas.
* Eindig met een laagje aardappel.
* Meng de slagroom met de eidooiers en 50 gram kaas.
* Schenk dit mengsel in de vormpjes en bak de taartjes in 20-30 minuten lichtbruin en gaar in het midden van een op 200?C voorverwarmde oven.
* Laat ze iets afkoelen ,verwijder de schil en snijd ze in dunne plakjes.
* Rol elk plakje deeg iets uit en bekleed hiermee de ronde taartvormpjes.
* Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de deegbodems en bestrooi dit met zout en peper.
* Verdeel hierover de peer en 150 gram kaas.
* Eindig met een laagje aardappel.
* Meng de slagroom met de eidooiers en 50 gram kaas.
* Schenk dit mengsel in de vormpjes en bak de taartjes in 20-30 minuten lichtbruin en gaar in het midden van een op 200?C voorverwarmde oven.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het ligt niet zo voor de hand om aardappelen te verwerken in een hartige taart ,maar het resultaat is verrukkelijk!
6 Eenpersoonstaartjes!
Bron:Libelle
Ingrediƫnten
* 400 gram Aardappelen ,ongeschild
* Zout ,Peper
* 6 Plakjes diepvriesbladerdeeg ,ontdooid
* 2 Rijpe Handperen ,geschild ,in partjes
* 200 gram Geraspte Schapenkaas(pecorino of manchego)
* 1?-2 dl Slagroom
* 3 Eidooiers
* Zout ,Peper
* 6 Plakjes diepvriesbladerdeeg ,ontdooid
* 2 Rijpe Handperen ,geschild ,in partjes
* 200 gram Geraspte Schapenkaas(pecorino of manchego)
* 1?-2 dl Slagroom
* 3 Eidooiers
Hulpmiddelen & keukengerei
* 6 Ronde Taartvormpjes van 10 cm ?.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1075108
Homepage ID
1073408
Smaak
H
Teller
2136
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid