Bereidingswijze
Rol het deeg uit op een licht met meel bestoven werkplek en steek er 8 rondjes uit van 11,5 cm ?. Bekleed 8 ronde zandtaartvormpjes van 10 cm ermee. Prik de bodem in met een vork en bak ze in de oven in 10 - 15 minuten hard, maar niet bruin.
Zet de oven dan op 180 ?C. Maak in een grote koekenpan de olijfolie heet. Bak de uien op een lage vlam in 20 - 25 minuten diep goudbruin. Af en toe roeren, zodat ze niet verbranden.
Klop de geitenkaas, eieren, room, cheddar en dragon door elkaar. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Roer de gebakken uien erdoor. Verdeel het mengsel over de voorgebakken taartjes.
Bak ze in 20 - 25 minuten in de oven goudbruin.
Zet de oven dan op 180 ?C. Maak in een grote koekenpan de olijfolie heet. Bak de uien op een lage vlam in 20 - 25 minuten diep goudbruin. Af en toe roeren, zodat ze niet verbranden.
Klop de geitenkaas, eieren, room, cheddar en dragon door elkaar. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Roer de gebakken uien erdoor. Verdeel het mengsel over de voorgebakken taartjes.
Bak ze in 20 - 25 minuten in de oven goudbruin.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een buitenkansje deze taart, uw gasten lusten nog meer van
Ingrediƫnten
Ingredienten voor het deeg:
175 g bloem
65 g roomboter
25 g geitenkaas of cheddar
Ingredienten voor de vulling:
1 -1? el olijfolie
3 uien, fijngesneden
150 g jonge geitenkaas
2 eieren, losgeklopt
1 el koffie- of slankroom
50 g harde geitenkaas, geraspt
1 el gehakte verse dragon
zout en versgemalen zwarte peper
Ingredienten voor de vulling:
Hulpmiddelen & keukengerei
kom
Leuke tips
Warm opdienen of koud met een groene salade.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1072997
Homepage ID
1201245
Smaak
H
Teller
2113
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zeef voor het deeg de bloem in een kom en wrijf de boter erdoor, tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. Roer de geraspte kaas erdoor en voldoende water om er deeg van te kneden. Kneed het licht door, stop het in een plastic zak en laat het afkoelen. Verwarm de oven voor op 190 ?C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid