Uientaartjes met geitenkaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/08/2004 - 16:18
Bereidingswijze
Rol het deeg uit op een licht met meel bestoven werkplek en steek er 8 rondjes uit van 11,5 cm ?. Bekleed 8 ronde zandtaartvormpjes van 10 cm ermee. Prik de bodem in met een vork en bak ze in de oven in 10 - 15 minuten hard, maar niet bruin.

Zet de oven dan op 180 ?C. Maak in een grote koekenpan de olijfolie heet. Bak de uien op een lage vlam in 20 - 25 minuten diep goudbruin. Af en toe roeren, zodat ze niet verbranden.

Klop de geitenkaas, eieren, room, cheddar en dragon door elkaar. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Roer de gebakken uien erdoor. Verdeel het mengsel over de voorgebakken taartjes.

Bak ze in 20 - 25 minuten in de oven goudbruin.
Afbeelding
Uientaartjes met geitenkaas
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een buitenkansje deze taart, uw gasten lusten nog meer van
Ingrediƫnten
Ingredienten voor het deeg:

  • 175 g bloem
  • 65 g roomboter
  • 25 g geitenkaas of cheddar



    Ingredienten voor de vulling:
  • 1 -1? el olijfolie
  • 3 uien, fijngesneden
  • 150 g jonge geitenkaas
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 el koffie- of slankroom
  • 50 g harde geitenkaas, geraspt
  • 1 el gehakte verse dragon
  • zout en versgemalen zwarte peper

  • Hulpmiddelen & keukengerei
    kom
    Leuke tips
    Warm opdienen of koud met een groene salade.

    Bereidingstijd
    30-60 min
    Keuken
    Grieks
    Soort gerecht / gang
    Buffet
    Recept ID
    1072997
    Homepage ID
    1201245
    Smaak
    H
    Teller
    2113
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    16
    Aantal reacties
    1
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding


    Zeef voor het deeg de bloem in een kom en wrijf de boter erdoor, tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. Roer de geraspte kaas erdoor en voldoende water om er deeg van te kneden. Kneed het licht door, stop het in een plastic zak en laat het afkoelen. Verwarm de oven voor op 190 ?C.

    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    helenben
    Gelegenheid