Bereidingswijze
de bessen met de suiker water en rode wijn zachtjes 20 min laten koken en daarna in de blender een mooie gladde massa maken ,de gelatinepoeder in de creme de cassis weken de bessen massa weer verwarmen en daar de gelatine in oplossen ,onder tussen de slagroom opkloppen met de suiker tot yoghurt dikte
laat de vruchten massa afkoelen en iets lobbig laten worden spatel er nu de slagroom door gelijk in glazen verdelen en in de koeling zetten en 2 uur oplaten stijven
laat de vruchten massa afkoelen en iets lobbig laten worden spatel er nu de slagroom door gelijk in glazen verdelen en in de koeling zetten en 2 uur oplaten stijven
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
iets zure frisse mousse
Ingrediƫnten
250 gram Veenbessen 200 gram suiker 1 dl water 1 dl zoete rode wijn 7dl slagroom
8 gram gelatinepoeder 20 cc Creme de cassis 60 gram suiker voor de slagroom
8 gram gelatinepoeder 20 cc Creme de cassis 60 gram suiker voor de slagroom
Leuke tips
serveren met toefje slagroom en een takje mint
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1072573
Homepage ID
1198995
Smaak
S
Teller
2603
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid