Klop de room met 2 eetl. poedersuiker stijf.
Klop de eiwitten tot stevige sneeuw.
Wanneer de sinaasappelbavarois begint te dikken, schept u er voorzichtig 1/3 van
de slagroom onder en daarna de helft van het eiwit.
Schep de potjes halfvol met het sinaasappelmengsel en zet ze, in afwachting van de
verdere bereiding, in de diepvriezer.
Als de chocoladebavarois begint te dikken, schept u er de rest van de slagroom
onder, en de andere helft van het eiwit. Schep de chocoladebavarois op de
sinaasappelbavarois en zet de potjes in de koelkast tot de volgende dag.
U kan de saus ook al op voorhand maken: zeef het sinaasappelsap en verwarm met
de Grand Marnier. Bind heel lichtjes met sausbinder en strooi er een weinig zwarte
peper over.
Een verfijnde, perfecte combinatie van smaken: een feestelijk nagerecht. Iets meer werk, dat wel, maar u maakt het al de dag voordien. ideetje voor oudejaars- of valentijn's menu Bereiding: 30 min., de dag voordien; recept van het artikel Feestmenu's
- 2,5 dl room (20 of 40 % vetgehalte)
- 4 gelatineblaadjes
- 2 eiwitten
- 70 g pure chocolade
- 1,5 dl vers geperst sinaasappelsap
- 4 eetl. suiker
- 2 eetl. poedersuiker
- 1 cake
Voor de saus:
- 2 dl vers geperst sinaasappelsap
- 1/2 dl Grand Marnier
- zwarte peper
- instantsausbinder
- 4 potjes van ? 6 cm doorsnede en 6 cm hoog.
Snij uit plakjes cake (? 1,5 cm dik) 4 rondjes met dezelfde doorsnede als de potjes. Schik op elk bordje een rondje cake. Haal de bavarois uit de potjes: maak de randen los met een mes en hou het potje even in warm water. Stort de bavarois op het schijfje cake en lepel er wat sinaasappelsaus rond.
Versier uw gebakje met sinaasappelpartjes. Schil hiertoe een sinaasappel tot op het vruchtvlees en verwijder de vliezen tussen het vruchtvlees met een scherp mes.