Haal de lamsfilets uit de pan en leg ze in een ovenschotel. Bedek ze met het mengsel van paneermeel en kruiden.
Schuif de schotel in een voorverwarmde oven op 225 ?C en bak 8 a 9 min. Voor een licht korstje kunt u de laatste 2 a 3 min. de grill aanzetten.
Intussen giet u 1,5 dl droge witte wijn in de braadpan. Maak de braadresten goed los. Laat 2 min. inkoken op een hevig vuur. Voeg 1,5 dl room toe en laat de saus inkoken tot ze lichtgebonden is. Breng op smaak met peper en zout.
- 1 teentje knoflook;
- 2 eetl. fijngesnipperde peterselie (vers of diepvries);
- 1,5 dl droge witte wijn;
- 1,5 dl room;
- 3 eetl. olijfolie;
- 2 eetl. paneermeel;
- 1 eetl. dragon ;
- zwarte peper;
- zout
Ingredienten (4 personen)
- 8 middelgrote aardappelen;
- 2 dl room;
- ? 1/2 L melk;
- 1 teentje knoflook;
- 1 eetl. boter;
- peper en zout
Bereiding (65 min.)
Wrijf een ovenschotel in met een doorgesneden teentje knoflook en boter. Snij de geschilde aardappelen in schijfjes van 2 a 3 mm dik en schik ze in de ovenschotel (voor een mooi effect kunt u ze dakpansgewijs schikken). Kruid met peper en zout en giet er de room over. Voeg de melk toe tot de aardappelen volledig onderstaan. Plaats de schotel in een koude oven en zet dan op 200 ?C. Laat de aardappelen 1 u bakken, tot het vocht dik en romig geworden is.
(of 5 min. op ontdooi-stand in de microgolfoven).
- Meng 2 eetl. paneermeel met1 eetl. olijfolie, 2 eetl. fijngesnipperde peterselie, 1 eetl. dragon en 1 fijngesnipperd teentje knoflook.