Lamsfilets in krokant kruidenkorstje met fijne roomsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/05/2004 - 14:50
Bereidingswijze
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan. Bak de lamsfilets aan beide zijden goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout.


Haal de lamsfilets uit de pan en leg ze in een ovenschotel. Bedek ze met het mengsel van paneermeel en kruiden.


Schuif de schotel in een voorverwarmde oven op 225 ?C en bak 8 a 9 min. Voor een licht korstje kunt u de laatste 2 a 3 min. de grill aanzetten.


Intussen giet u 1,5 dl droge witte wijn in de braadpan. Maak de braadresten goed los. Laat 2 min. inkoken op een hevig vuur. Voeg 1,5 dl room toe en laat de saus inkoken tot ze lichtgebonden is. Breng op smaak met peper en zout.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit geraffineerd gerecht maakt u al grotendeels vooraf klaar. Succes verzekerd ; Hoofdgerecht voor 4 personen; bereidingstijd: 15 min. ideetje voor valentijn's menu of andere lentefeesten....
Ingrediƫnten
4 lamsfilets (diepvriesvlees);
- 1 teentje knoflook;
- 2 eetl. fijngesnipperde peterselie (vers of diepvries);
- 1,5 dl droge witte wijn;
- 1,5 dl room;
- 3 eetl. olijfolie;
- 2 eetl. paneermeel;
- 1 eetl. dragon ;
- zwarte peper;
- zout

Hulpmiddelen & keukengerei
Aardappelgratin

Ingredienten (4 personen)

- 8 middelgrote aardappelen;
- 2 dl room;
- ? 1/2 L melk;
- 1 teentje knoflook;
- 1 eetl. boter;
- peper en zout

Bereiding (65 min.)


Wrijf een ovenschotel in met een doorgesneden teentje knoflook en boter. Snij de geschilde aardappelen in schijfjes van 2 a 3 mm dik en schik ze in de ovenschotel (voor een mooi effect kunt u ze dakpansgewijs schikken). Kruid met peper en zout en giet er de room over. Voeg de melk toe tot de aardappelen volledig onderstaan. Plaats de schotel in een koude oven en zet dan op 200 ?C. Laat de aardappelen 1 u bakken, tot het vocht dik en romig geworden is.

Leuke tips
Snij de lamsfilets schuin in fijne sneden en schik ze in waaiervorm op de borden. Lepel er wat saus over en serveer met fijne boontjes of witloof en aardappelgratin of hertoginnenaardappeltjes.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1072429
Homepage ID
938970
Smaak
A
Teller
4204
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Laat de lamsfilets gedurende 1 u oppervlakkig ontdooien op kamertemperatuur
(of 5 min. op ontdooi-stand in de microgolfoven).

- Meng 2 eetl. paneermeel met1 eetl. olijfolie, 2 eetl. fijngesnipperde peterselie, 1 eetl. dragon en 1 fijngesnipperd teentje knoflook.

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
vifke
Gelegenheid