Kruid met cayennepeper, peper en zout. Neem de pan van het vuur, giet er het glaasje cognac over en flambeer (weg van de dampkap!).
Haal de scampi?s uit de pan en hou ze warm. Doe het gezeefde kookvocht van de harnassen samen met de groene paprika in de pan. Laat op een hevig vuur 3 min. inkoken.
Voeg de diepgevroren tomatenblokjes toe en breng weer aan de kook. Bind lichtjes met sausbinder en breng op smaak met paprikapoeder, tabasco en, indien nodig, cayennepeper, peper en zout. Warm de scampi?s nog even op in de saus.
voor 4 personen voorbereiding: 15 min., een paar uur voordien; bereiding: (12 min.)
- 1 kop tomatenblokjes (diepvries);
- 1 kop ?4 soepgroenten? (diepvries);
- 1,5 dl droge witte wijn;
- 1 glaasje cognac;
- 1 groene paprika;
- 1 sjalot;
- 1 eetl. boter;
- 2 eetl. olijfolie;
- instantsausbinder;
- tabasco;
- enkele takjes peterselie;
- kruiden:
paprikapoeder;
cayennepeper;
tijm;
1 blaadje laurier;
- peper en zout
- Verwarm 1 eetl. boter en stoof er de fijngesnipperde sjalot glazig in. Voeg de harnassen toe, samen met de peterselie en de diepgevroren soepgroenten. Laat al roerend 2 min. stoven. Blus met de witte wijn en kruid met tijm en laurier. Laat af- gedekt op een zacht vuurtje 10 min. sudderen.
- Giet door een zeef en druk zo veel mogelijk vocht uit het mengsel.
- Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij hem in blokjes van ? 1 cm.