Scampi?s 'diabolissimo'

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/05/2004 - 14:41
Bereidingswijze
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en leg er de scampi?s in. Draai ze na 3 min. om en laat gedurende 3 min. de andere kant bakken.


Kruid met cayennepeper, peper en zout. Neem de pan van het vuur, giet er het glaasje cognac over en flambeer (weg van de dampkap!).


Haal de scampi?s uit de pan en hou ze warm. Doe het gezeefde kookvocht van de harnassen samen met de groene paprika in de pan. Laat op een hevig vuur 3 min. inkoken.


Voeg de diepgevroren tomatenblokjes toe en breng weer aan de kook. Bind lichtjes met sausbinder en breng op smaak met paprikapoeder, tabasco en, indien nodig, cayennepeper, peper en zout. Warm de scampi?s nog even op in de saus.

Vertel iets leuks over dit recept
De bijzonder pittige en pikante saus maakt u grotendeels vooraf. Zo is dit heerlijke voorgerecht klaar in 12 min.!ideetje voor valentijnsmenu
voor 4 personen voorbereiding: 15 min., een paar uur voordien; bereiding: (12 min.)
Ingrediƫnten
4 a 5 middelgrote of grote scampi?s per persoon (diepvries);
- 1 kop tomatenblokjes (diepvries);
- 1 kop ?4 soepgroenten? (diepvries);
- 1,5 dl droge witte wijn;
- 1 glaasje cognac;
- 1 groene paprika;
- 1 sjalot;
- 1 eetl. boter;
- 2 eetl. olijfolie;
- instantsausbinder;
- tabasco;
- enkele takjes peterselie;
- kruiden:


paprikapoeder;

cayennepeper;

tijm;

1 blaadje laurier;
- peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips
Schik de scampi?s ?diabolissimo? op de borden en garneer met pasta of rijst (bv. in een bolletje, met behulp van een ijsschep).

Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1072428
Homepage ID
1016052
Smaak
A
Teller
5327
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Dompel de diepgevroren scampi?s 2 min. in heet water. Pel ze en hou de harnassen apart. Zet de scampi?s weg op een koele plaats.

- Verwarm 1 eetl. boter en stoof er de fijngesnipperde sjalot glazig in. Voeg de harnassen toe, samen met de peterselie en de diepgevroren soepgroenten. Laat al roerend 2 min. stoven. Blus met de witte wijn en kruid met tijm en laurier. Laat af- gedekt op een zacht vuurtje 10 min. sudderen.

- Giet door een zeef en druk zo veel mogelijk vocht uit het mengsel.

- Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij hem in blokjes van ? 1 cm.

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
viske___
Gelegenheid