GESTOOMDE GROENTEN MET GARNALENSPIESJES

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/01/2004 - 18:52
Bereidingswijze
* Rijg de garnalen aan de sateprikkers en bestrijk ze rondom met chiliolie.
* Boen de limoen schoon ,rasp een stukje van de schil af en pers de vrucht uit.
* Snij de stelen van de koriander ,bewaar ze en snij de blaadjes grof.
* Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snij de stelen in plakjes.
* Vet het stoommandje licht in met olie en leg de broccolistelen en worteltjes erin.
* Breng in de stoompan ruim water met de korianderstelen en limoenrasp aan de kook.
* Zet het mandje erin en leg het deksel erop(de onderkant van de stoommand mag het water niet raken).
* Stoom de groenten ongeveer 4 minuten.
* Klop intussen een dressing van 2 eetlepels limoensap ,de zonnebloemolie ,sesamolie ,gembersiroop ,sojasaus en peper naar smaak.
* Doe de broccoliroosjes ,paprika en lente-ui bij de groenten en stoom ze ongeveer 4 minuten mee.
* Verdeel de gambaspiesjes over de groenten en stoom alles nog ongeveer 5 minuten tot de garnalen roze kleuren.
* Verdeel de groenten over 2 borden ,besprenkel met de dressing ,verdeel de garnalenspiesjes erover en garneer met de fijngesneden koriander en sesamzaadjes.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept

Een snel klaar te stomen vitaminebom!
Ingrediƫnten
* 18 Grote rauwe Garnalen(scampi's of gamba's)
* ongeveer 2 Eetlepels Chiliolie
* 1 Limoen
* 10 g verse Koriander
* 300 g Broccoli
* 2 Eetlepels Zonnebloemolie + wat olie om in te vetten.
* 300 g Worteltjes ,in schuine plakjes
* 1 Theelepel Sesamolie
* 1 Theelepel Gembersiroop
* 2 Theelepels Sojasaus
* Versgemalen Peper
* 1 Rode Paprika ,in repen
* 4 Lente-uitjes ,in stukjes van 4 cm
* 1 Eetlepel geroosterde Sesamzaadjes
Hulpmiddelen & keukengerei
* Stoommandje of Stoompan
* 6 Sateprikkers.
Leuke tips
Lekker met rijst!
BRONRECEPT: Tip Culinair.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1071616
Homepage ID
1073408
Smaak
A
Teller
3289
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Dit heerlijke gerecht is echt een vitaminebom.
Met betacaroteen uit de broccoli ,wortel en paprika.
En vitamine E uit de olie en de sesamzaadjes.
En door het stomen gaat er nauwelijks vitamine C uit de paprika verloren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
bep13
Gelegenheid