Venusschelp met mosselen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/01/2004 - 00:00
Bereidingswijze
Smelt de boter en fruit de geraspte ui met de knoflook en champignons.
Bak dan de
mosselen even mee en blus af met witte wijn.
Doe er een flinke scheut room door en bind
de saus met maizena.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper en roer er de
fijngesneden peterselie door.
Verdeel de mosselragout over twee St. Jacobsschelpen en
bestrooi met geraspte kaas.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een 'liefdes'voorgerecht. Leuk voor Valentijn.
Ingrediƫnten
  • 100 gr. champignons
  • witte wijn
  • 100 gr. gekookte mosselen
  • 1 klein uitje
  • 1
    teentje knoflook, geperst
  • boter
  • slagroom
  • peper
  • zout
  • maizena
  • peterselie

  • geraspte kaas
  • 2 lege St. Jacobsschelpen (te koop bij de viswinkel)
  • Leuke tips
    Zet de schelpen in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is.
    Eet smakelijk !
    Bereidingstijd
    20-30 min
    Keuken
    U
    Soort gerecht / gang
    Voorgerecht
    Recept ID
    1071448
    Homepage ID
    869650
    Smaak
    H
    Teller
    2685
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    2
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Verwarm de oven voor op 220 graden.
    Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

    Pel de ui en de knoflook.
    Rasp het uitje fijn en pers de knoflook.
    Snijd de peterselie
    fijn.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    reve51
    Gelegenheid