Harten-Aarbeientaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/30/2004 - 15:32
Bereidingswijze
We gaan eerst de taartbodem maken. Bedek de taartvorm met bakpapier.
Verwarm de boter kort in de pan en meng hier de mix voor de kruimelbodem doorheen. Maak nu de bodem van de taart onderin de taartvorm. Druk de bodem stevig aan met een lepel.
Klop de slagroom stijf. Maak nu de staafmixer goed schoon en vetvrij! Dit is belangrijk, anders kan de taart mislukken!
Meng het water en de taartmix in een vetvrije kom. Klop het ongeveer 2 minuten op tot een egale mousse. Voeg nu de kwark toe en meng dit er goed doorheen met de staafmixer (niet op de hoogste stand en niet langer dan een halve minuut!).
Meng nu met een spatel de opgeklopte slagroom er doorheen en verdeel dit mengsel direct over de taartbodem.
Nu kan de taart de koelkast in voor 4 uur om op te stijven.
Hierna kan het versieren beginnen. maak van de aardbeienjam/vlaaivulling een hart op de taart en maak de randen af met een dikke rand spuitroom! Niet te veel slagroom snoepen tussendoor hoor
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept

Ingrediƫnten
Mix voor kwarktaart (bijv Dr. Oetker)
Mix voor kruimelbodem (meestal geleverd bij kwarktaartmix)
staafmixer en mengkom
steelpannetje en lepels
0,25 liter slagroom
garneer-spuitroom
450 g magere kwark
400 ml water
50 g boter
ronde spring-bakvorm (ongeveer 24 cm)
bakpapier
spuitroom
aardbeienjam/vaaivulling
Leuke tips
Tip! Ook heel lekker is om de bodem te maken met bijvoorbeeld biscuitjes, Bastogne koeken of lange vingers.
Tip! In plaats van de vlaaivulling of aarbeienjam kan je ook verse aardbeien gebruiken natuurlijk!Eetsmakelijk
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1071241
Homepage ID
1205509
Smaak
Z
Teller
6845
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
helderse
Gelegenheid