Spekkendikken

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/29/2004 - 12:32
Bereidingswijze
Zeef de bloem boven een kom en voeg het zout toe
Giet de melk in een pannetje en laat op een laag vuur lauwwarm worden
Los de gist op in wat lauwe melk
maak een kuiltje in het bloem,en giet daar de gist oplossing in en schenk vervolgens goed roerend met een houten lepel van uit het midden -scheutje voor scheutje- de rest van de lauwe melk er bij
maak een mooi glad beslag en laat dit-afgedekt met een vochtige doek-op een warm plekje 1 uur rijzen
bak in tussen in een koekepan de plakjes ontbijtspek langzaam uit
Bestrijk de binnenkant van het wafelijzer met wat spek vet doe er dan een lepel van het beslag in en een plakje uitgebakken ontbijtspek
bak de spekkendikken op een matig vuur goudbruin en laat ze op een rooster uitwasemen.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
500 gr bloem
1 mespunt zout
5 dl. melk
25 gr. gist
400 gr ontbijtspek
Hulpmiddelen & keukengerei
wafelijzer
Leuke tips
De wafels kunnen zo wel warm al koud gegeten worden
Spekkendikken werden oorspronkelijk in Drente gegeten op nieuwjaarsdag
ze moesten geluk brengen aan degene,
die ze aten en het was ook de gewoonte dat er in een paar wafels een stukje schoenzool of een lapje katoen werd mee gebakken in plaats van ontbijtspek
en wie dan in zo'n wafel beet,was voor "het lapje gehouden"
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1071053
Homepage ID
1197824
Smaak
N
Teller
2121
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
drentskliek
Gelegenheid