Proemenkreuze

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/27/2004 - 21:03
Bereidingswijze
Breng de pruimen en rozijnen de volgende dag met het weekwater aan de kook
Voeg hier de stroop,boter en azijn erbij
Roer dit alles goed door elkaar en laat op een laag vuur 5 min zachtjes doorkoken
Maak van aardappelmeel en water een glad papje en bind daar de proemenkreuze mee
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
In drente bestaan vele recepten van proemenkreuze
Ingrediƫnten
250 gr gedroogde pruimen
200 gr gele rozijnen
1 l water
3 eetl.stroop
3 eetl.boter
0.5 eetl.azijn
1.5 eetl.aardappelmeel
2 eetl.water.
Leuke tips
Je kunt de proemenkreuze ook geven als groente
Het gerecht kwam met name bij feestelijke gelegenheden op tafel

Voor kraamvrouwen is er een proemenkreuze die speciaal is gemaakt om aan te sterken na de bevalling en die versie werd gemaakt van karnemelk en bloem.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1070777
Homepage ID
1197824
Smaak
Z
Teller
1427
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Doe de pruimen en de rozijnen in een pan met het water en laat ze een nacht weken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
drentskliek
Gelegenheid