Bereidingswijze
Klop de gemalen amandelen, de amandelessence en de melk door het beslag en bak ze in wat olie of boter.
Bestrijk een kleine bakplaat met olie. Doe de suiker met het water in een steelpannetje met een dikke bodem. Verwarm het mengsel al roerend op een lage vlam tot de suiker geheel is opgelost en breng het daarna aan de kook.
Houd de pan af en toe schuin tot de siroop is veranderd in goudgele karamel. Haal de pan dan direct van het vuur, roer de gepelde amandelen erdoor en giet het mengsel op de bakplaat. Wacht tot het bros is geworden.
Doe het notenmengsel in een plastic zak en sla erop met een deegroller om het in kleine stukjes te breken. Doe
deze in een keukenmachine en maal ze fijn.
Klop de boter zacht in een kom en roer dan het notenmengsel erdoor. Verdeel de amandelpasta over de pannenkoeken en rol ze op.
Leg ze
een licht ingevette, ondiepe ovenschaal chocolade en strooi er wat extra suiker over. Bak ze 10 minuten in een voorverwarmd oven bij een temperatuur van 19O C
tot ze warm zijn.
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
Leuke tips
Dien ze warm op met slagroom of ijs.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1070517
Homepage ID
1201245
Smaak
Z
Teller
1090
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid