Bereidingswijze
Breek de chocolade in een schaaltje. verwarm de room, de boter en de suiker in een klein pannetje. zorg dat de suiker goed oplost door het mengsel voortdurend om te roeren. als het begint te koken, giet je het mengsel bij de chocolade in het kommetje en na ongeveer 1 minuut doe je er een scheutje cognac bij. meng alles goed door elkaar. zet nu het kommetje met de chocolade in een grotere pan met ijs en meng de ingredienten met de staafmixer door elkaar totdat de massa begint te stollen. maak dan met behulp van een lepel kleine balletjes van de chocolade. leg ze op ovenpapier en laat ze ongeveer 1 uur afkoelen in de ijskast. rol de balletjes daarna door de fijngemalen amandelen en laat ze nog een half uurtje in de ijskast afkoelen. serveer ze met liefde.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
250 gram pure chocolade -
230 ml koksroom -
50 gram boter - 3 eetlepels suiker -
3 eetlepels cognac -
fijngemalen amandelen
230 ml koksroom -
50 gram boter - 3 eetlepels suiker -
3 eetlepels cognac -
fijngemalen amandelen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1069087
Homepage ID
1218047
Smaak
Z
Teller
1890
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid