Bereidingswijze
Was de rozenblaadjes en laat ze 10 minuten in een kopje met lauw water weken. snijd de radicchio fijn en bak deze aan in 1 eetlepel boter. voeg de rijst al roerende toe en zorg ervoor dat de korrels de boter opnemen. draai dan het vuur hoger en voeg de wijn toe. laat deze verdampen en voeg dan 1 soeplepel hete bouillon en daarna het rozenwater toe. doe er tenslotte al roerende nog wat bouillon bij. proef af en toe de rijst om te controleren of deze niet te gaar wordt en voeg, vijf minuten voordat je de pan van het vuur haalt, onder voortdurend roeren de rozenblaadjes toe. als de rijst klaar is, haal je de pan van het vuur, doe je er een klontje boter op en laat je de rijst nog vijf minuten rusten. proef, alvorens deze romantische schotel te serveren, nog even of de rijst nog zout behoeft (dit kan het geval zijn als de bouillon niet erg zout is).
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
150 gram rijst -
2 eetlepels boter -
een halve krop radicchio - 70 ml droge witte wijn -
hete bouillon (gemaakt van 1 bouillonblok) -
4 eetlepels verse rozenblaadjes
2 eetlepels boter -
een halve krop radicchio - 70 ml droge witte wijn -
hete bouillon (gemaakt van 1 bouillonblok) -
4 eetlepels verse rozenblaadjes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1069085
Homepage ID
1218047
Smaak
N
Teller
598
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid