Hot pasion

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/16/2004 - 20:36
Bereidingswijze
Scheid de eierdooiers van de 3 eieren van het eiwit. breek de chocolade en smelt de stukjes in een pannetje met de koffie. roer goed en haal het pannetje van het vuur als een cremeachtige massa is ontstaan. voeg dan het klontje boter en de drie eierdooiers toe en roer nogmaals alles goed door elkaar. let erop dat je dit direct doet zolang de chocolademassa nog warm is. laat de creme dan afkoelen en klop in de tussentijd het eiwit op tot een schuimige en stevige massa. voeg ook dit ingredient aan de chocolademassa toe. verdeel de mousse over twee glazen en plaats ze in de ijskast voor ongeveer 24 uur. breng de mousse, voordat je haar serveert, op kamertemperatuur zodat ze zacht is. als je wilt kun je nog wat slagroom op de mousse doen.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
150 gram chocolade (puur) van goede kwaliteit -
1/2 kopje koffie -
1 klontje boter -
3 eieren -
slagroom

Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1069075
Homepage ID
1218047
Smaak
N
Teller
536
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hug-me
Gelegenheid