Bereidingswijze
Klop in een kom de eidooiers met de suiker wit. Breng de melk en 1 deciliter slagroom aan de kook. Klop de rest van de slagroom door het eidooiermengsel. Klop hier deel voor deel de hete melk door en schenk dit mengsel terug in de pan. Verwam dit langzaam op zacht vuur tot het gebonden is en laat het mengsel onder regelmatig roeren afkoelen. Verkruimel de After Eight en roer dit samen met de creme de menthe door het ijsmengsel. Draai dit in de ijsmachine tot ijs. Serveer het ijs op Brusselse wafels.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
5 eidooiers - 170 gram suiker - 5 deciliter melk - 1 1/2 deciliter slagroom - 100 gram After Eight-chocolaatjes - 1 eetlepel creme de menthe - 6 dikke Brusselse wafels
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1069063
Homepage ID
1218047
Smaak
R
Teller
471
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid