Zalm met dille

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/16/2004 - 18:12
Bereidingswijze
Snijd de zalm in de lengte doormidden. Schrap de schubben eraf, laat het vel zitten en wrijf de vis met een keukenpapier goed schoon. Haal de vette delen aan de buik weg en wrijf de vis helemaal in met citroensap.
Hak de dille grof en roer daar zout, peper en suiker door. Leg een derde van dit mengsel op de bodem van een metalen bak met opstaande rand. Leg er de ene helft van de zalm op met het vel naar beneden. Bedek deze met een derde deel van het mengsel en leg er de andere helft zalm op met het vel naar boven. Strooi hierover het laatste derde deel van het mengsel. Sluit dit af met aluminiumfolie en leg het in de koelkast, tot de volgende morgen. Draai dan de zalm om en laat weer marineren, in totaal 56 uur, waarbij om de twaalf uur de zalm wordt omgekeerd. Veeg hem hierna goed af.
Snijd de zalm voor het serveren in zeer dunne plakken. Lekker met geroosterd brood en mierikswortelsaus.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
1 kilo verse zalm in een moot - 1 theelepel witte peper - 5 gram zout - 150 gram verse dille - 1 theelepel suiker - 1 citroen

Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1069062
Homepage ID
1218047
Smaak
N
Teller
1490
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hug-me
Gelegenheid