Bereidingswijze
Breek de chocolade in stukjes. Smelt de chocolade in een kom die in kokend water staat, au bain marie, en laat de chocolade iets afkoelen. Doe de suiker in de mixer en verpulver dit. Roer de boter zacht en meng de suiker met de boter zodat er een smeuige creme ontstaat.
Klop hier de eierdooier door. Voeg de chocolade toe en breng het op smaak met wat oranjelikeur. Laat dit in de koelkast opstijven. Vorm met theelepeltjes de truffels, rol ze door de cacao en laat ze minstens 12 uur in de koelkast liggen. Door room aan het mengsel toe te voegen worden de truffels smeuiger maar blijven ze minder lang houdbaar.
Meng het chocolademengsel ook eens door hagelslag of poedersuiker.
Klop hier de eierdooier door. Voeg de chocolade toe en breng het op smaak met wat oranjelikeur. Laat dit in de koelkast opstijven. Vorm met theelepeltjes de truffels, rol ze door de cacao en laat ze minstens 12 uur in de koelkast liggen. Door room aan het mengsel toe te voegen worden de truffels smeuiger maar blijven ze minder lang houdbaar.
Meng het chocolademengsel ook eens door hagelslag of poedersuiker.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
200 gram bittere chocolade - 100 gram boter - 100 gram suiker - 1 eidooier - oranjelikeur - 50 gram cacao - 1/2 dl slagroom
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1069053
Homepage ID
1218047
Smaak
R
Teller
536
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid