Bereidingswijze
Biet schillen en halveren en van beide helften een dun plakje snijden. Rasp de rest van de biet grof. Verhit in een braadpan de boter en bak hierin circa twee minuten het fijngesnipperde sjalotje. Voeg 3 deciliter water, de geraspte biet en het bouillontablet toe en laat dit circa tien minuten trekken. Laat dit iets afkoelen en pureer het mengsel met een staafmixer. Meng de zure room erdoor tot een glad mengsel en breng het geheel op smaak met peper, zout en citroensap.
Maak van de plakjes biet twee harten van gelijke grootte. Snijd het casinobrood in een hartvorm en rooster dit. Verdeel de warme soep over twee borden. Knip de peterselie boven de soep fijn en leg in het midden van het bord een hartje. Serveer de geroosterde broodharten erbij.
Maak van de plakjes biet twee harten van gelijke grootte. Snijd het casinobrood in een hartvorm en rooster dit. Verdeel de warme soep over twee borden. Knip de peterselie boven de soep fijn en leg in het midden van het bord een hartje. Serveer de geroosterde broodharten erbij.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
1 kleine gekookte biet - 1 sjalotje - 15 gram boter - halve kruidenbouillontablet - 1 bekertje zure room - zout en peper - 1 theelepel citroensap - 2 sneetjes casinobrood - 2 takjes peterselie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1069050
Homepage ID
1218047
Smaak
R
Teller
586
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid