Bereidingswijze
Pel de sinaasappelen, haal de pitten eruit en het wit eraf. Snijd drie sinaasappelen in schijven en pers er een uit, verdeel de twee overige in stukjes. Steek de stukjes sinaasappel in de kalkoen samen met een klontje boter. Bestrooi de kalkoen met peper en zout. Leg de kalkoen in een beboterde braadslede en laat deze braden. Af en toe overgieten met saus. Giet het vet van de saus als de kalkoen gaar is en doe de saus in de pan doen. Voeg de madeira en het sap van de sinaasappel toe. Laat de schil koken in een pan met een beetje boter, haal de schil uit het kookvocht en voeg het water bij de saus. De stukjes sinaasappel uit de kalkoen in de saus brengen en mixen. De schijven sinaasappel even laten opborrelen in de saus. Saus binden en er cognac bijvoegen. Kalkoen verdelen en opdienen op een verwarmde schotel.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
1 kalkoen - 6 sinaasappelen - 1 deciliter madeira - 1 glaasje cognac - 1 koffielepel aardappelmeel - peper en zout - schil van een sinaasappel
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1069047
Homepage ID
1218047
Smaak
N
Teller
1518
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid