Heerlijke Amandelcake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/15/2004 - 13:36
Bereidingswijze
Doe de suiker, de vanillesuiker en de boter in blokjes in een kom en mix dit goed door elkaar totdat het luchtig is.Doe er dan 1 voor 1 de eieren bij en mix het ondertussen weer goed.Doe er vervolgens 100 gram cakemeel bij en mixen totdat het een luchtige massa wordt.Dan de andere 100 gram cakemeel.Nadat dit goed gemixt is doet u er 1/3 van het flesje amandelaroma bij en mixt dit goed luchtig.Dan gaat het amandelschaafsel erbij en mixt u het geheel voor de laatste keer.Als u vindt dat het lichtig genoeg is, doet u het mengsel in een cakevorm, en garneert de bovenkant met de garneeramandelen.Zet de vorm in het midden van de oven. Na 75 minuten is hij klaar!!!!
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
200 gram cakemeel. 200 gram suiker. 1 zakje vanillesuiker. 4 eieren. 200 gram margarine. 1 flesje amandelaroma.1 zakje amandelschaafsel. 1 zakje garneeramandelen.
Hulpmiddelen & keukengerei
Een kom, mixer en cakevorm.
Leuke tips
Laat de cake 5 minuten afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1068802
Homepage ID
1210086
Smaak
H
Teller
2302
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven op 160 graden.
Cakevorm invetten met olie of boter.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mona_t
Gelegenheid