Bereidingswijze
* Het deeg zet zich tot een ovaal-achtige lap.
* Deze lap op een ingevet of met bakpapier belegde bakplaat leggen.
* En platdrukken tot de koek circa 1/2 cm dik is(afmetingen circa 15 bij 25 cm).
* De koek circa 40 minuten bakken in een warme oven van 175 graden.
* U KUNT VOOR HET BAKKEN OP DE BOVENKANT VAN DE KOEK ALVAST INSNIJDINGEN MAKEN ,ZODAT U NA HET BAKKEN DE KOEK MAKKELIJK IN REPEN KUNT SNIJDEN( circa 1 1/2 tot 2 cm brede repen van 25 cm lang).
* Deze lap op een ingevet of met bakpapier belegde bakplaat leggen.
* En platdrukken tot de koek circa 1/2 cm dik is(afmetingen circa 15 bij 25 cm).
* De koek circa 40 minuten bakken in een warme oven van 175 graden.
* U KUNT VOOR HET BAKKEN OP DE BOVENKANT VAN DE KOEK ALVAST INSNIJDINGEN MAKEN ,ZODAT U NA HET BAKKEN DE KOEK MAKKELIJK IN REPEN KUNT SNIJDEN( circa 1 1/2 tot 2 cm brede repen van 25 cm lang).
Vertel iets leuks over dit recept
OUD-TERSCHELLINGS RECEPT:
Een taai-taai-achtige koek die een beetje smaakt naar speculaas.
Knapperig aan de randen ,zacht in het midden en heerlijk bij de koffie!
Ingrediƫnten
* 500 g zelfrijzend Bakmeel
* 250 g Gele Basterdsuiker
* 100 g Boter
* 2 dl Melk
* Snufje Zout
* 1 1/2 Eetlepel Koekkruiden
* 1 Theelepel Korianderpoeder.
* 250 g Gele Basterdsuiker
* 100 g Boter
* 2 dl Melk
* Snufje Zout
* 1 1/2 Eetlepel Koekkruiden
* 1 Theelepel Korianderpoeder.
Leuke tips
* Een variatie van pondskoek word gemaakt met kristalsuiker en vanille i.p.v. gele basterdsuiker ,koekkruiden en koriander.
* Het deeg van deze lichte variant kan meteen gebakken worden ,de suikerkorreltjes zijn dan nog hier en daar te zien.
* Het deeg van deze lichte variant kan meteen gebakken worden ,de suikerkorreltjes zijn dan nog hier en daar te zien.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1068770
Homepage ID
1073408
Smaak
Z
Teller
3476
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
* De boter smelten en met de suiker ,melk ,zout en kruiden tot een mengsel roeren.
* Samen met het bakmeel tot een deeg maken.
* DIT DEEG OP EEN KOELE PLAATS 1 DAG LATEN RUSTEN.
* Samen met het bakmeel tot een deeg maken.
* DIT DEEG OP EEN KOELE PLAATS 1 DAG LATEN RUSTEN.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid