Sinaasappel beignets

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/06/2004 - 00:46
Bereidingswijze
Schil de appels en boor de klokhuizen eruit.
Snij de appels in plakken van circa 1
centimeter dik.
Verhit de frituurolie tot 190 graden.
Meng de basterdsuiker met de
kaneelpoeder.
Haal elke appelplak door het beslag en frituur ze in circa 5 minuten gaar
en goudbruin.
Wentel de beignets door de kaneelsuiker en serveer ze warm.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept komt een beetje laat, maar voor je het weet is het weer oud en nieuw !
Ingrediƫnten
  • 250 gr. bloem
  • 3 1/2 gr. instant gist, zakje
  • 1 sinaasappel
  • 1 ei
  • 1 eetl.
    slagroom
  • 1 eetl. olie
  • 4 stevige appels
  • frituurolie
  • 4 eetl. witte basterdsuiker

  • 2 eetl. kaneelpoeder
  • Hulpmiddelen & keukengerei
  • Voor ca. 12 stuks, bereidingstijd ca. 20 minuten + ca. 1 uur rijstijd en + ca. 15 minuten frituurtijd
  • Leuke tips
  • Wanneer het beslag te dik is, kun je het iets verdunnen met lauwwarm water.
    Eet smakelijk !
  • Bereidingstijd
    20-30 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Banket
    Recept ID
    1067471
    Homepage ID
    869650
    Smaak
    Z
    Teller
    628
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    0
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Doe de bloem met de gist in een kom.
    Was de sinaasappel, rasp de schil en pers de
    sinaasappel.
    Klop het ei los met de slagroom, olie, sinaasappelsap, sinaasappelrasp en
    1 1/4 deciliter lauwwarm water.
    Roer de bloem met het sinaasappelmengsel tot een glad
    beslag en laat het deeg circa 1 uur afgedekt rijzen bij kamertemperatuur.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    reve51
    Gelegenheid