Bereidingswijze
Vermeng alle ingredienten met elkaar, maar laat van de augurkjes, uitjes en bietjes nog een klein beetje over ter garnering.
Roer er naar smaak mayonaise, peper en zout door en proef of het zuur genoeg naar je smaak is. Voeg eventueel nog een scheutje nat van de augurkjes toe.
Roer er naar smaak mayonaise, peper en zout door en proef of het zuur genoeg naar je smaak is. Voeg eventueel nog een scheutje nat van de augurkjes toe.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke salade met zure haring en rode bietjes, die de moeder van mijn zwager altijd maakte op oudejaarsavond
Ingrediƫnten
4 zure haringruggetjes (uit pot) 3 zure appelen, 4 hardgekookte eieren, 1 potje zoet/zure bietjes, 10 gekookte aardappelen, 1 krop sla of klein struikje krulandijvie, zoetzure zilveruitjes en augurkjes (naar smaak) een paar lepels mayonaise (volgens mijn zwager MOET het Calve zijn!), peper en zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
aardappelknijper of stamper, keukenmachine
Leuke tips
Verdeel de massa over een serveerschaal en vorm er een mooie salade van. Garneer met de overgebleven groente en de hardgekookte eitjes in plakjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1067425
Homepage ID
1012969
Smaak
H
Teller
1847
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Eieren hard koken, 2 ervan fijnprakken. Aardappelen fijnstampen. Sla wassen en fijnsnijden. Augurkjes, uitjes, bietjes en haringen in kleine stukjes snijden. Dit kan eventueel in de keukenmachine, niet te fijn anders wordt het moes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid