Bereidingswijze
Laat de margarine in een pan smelten en bak de kippenfilets aan beide kanten goudbruin. Doe de filets in een schotel en hou ze warm in de oven. Ondertussen de wijn en de sjalot in een steelpan aan de kook brengen tot er 2 eetlepels over zijn. Voeg de bouillon en de frambozen toe (hou een paar frambozen over ter garnering) en laat het vocht tot de helft inkoken. Pureer het mengsel en haal door d zeef. Doe de saus terug in de pan en breng aan de kook.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekker (feestelijk) hoofdgerecht; 225 Kcal per pers.(recept gekregen van mijn dieetiste)
Ingrediƫnten
4 kippenborstfilets van ongeveer 125 g; versgemalen zwarte peper; 1 theelepel honing; 1 eetlepel frambozenazijn; 15 g zachte margarine; 1 glas droge witte wijn; 1 fijngesnipperde sjalot; 125 g verse (diepvries)frambozen; 1/4 l kippenbouillon; takjes munt ter garnering
Leuke tips
Lepel de saus over de kip en garneer met de frambozen en de munt.
Wij hebben dit met kroketjes gegeten (kcal zijn niet meegeteld...)
Wij hebben dit met kroketjes gegeten (kcal zijn niet meegeteld...)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1067131
Homepage ID
938970
Smaak
A
Teller
2203
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Strooi peper over de kippenborstfilets. Meng honing met frambozenazijn en sprenkel over de filets. Laat 15 min. marineren.
Verwarm de oven voor op 100?C.
Verwarm de oven voor op 100?C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid