KIP MET GARNALENSAUS

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/02/2004 - 13:46
Bereidingswijze
* De oven voorverwarmen op 175 graden.
* In de holte van de kip de schoongeboende en ingeprikte citroen en het laurierblad stoppen.
* De kip inwrijven met zout en peper en in de eetlepels boter rondom aanbraden.
* De kip in een ovenvaste schaal leggen en in de oven in ongeveer 1 uur verder gaarbakken.

VOOR DE SAUS:
* In een pan de boter smelten en al roerend de bloem toevoegen.
* Daarna in beetjes al roerend de koude kippenbouillon toevoegen zodat een gladde saus ontstaat.
* Hierna de room en de HELFT van de noorse garnalen toevoegen en de saus met de staafmixer pureren.
* De saus op smaak brengen met ketchup ,sherry en zout en peper.
* VLAK VOOR HET SERVEREN DE REST VAN DE GARNALEN DOOR DE SAUS SCHEPPEN!
* De kip in stukken snijden en met de saus serveren.
Vertel iets leuks over dit recept

LEKKER MET FRITES EN APPELCOMPOTE MET FIJNGESNEDEN MUNT
Ingrediƫnten
* Grote Maiskip
* 3 eetlepels boter
* 1 schoongeboende ingeprikte Citroen
* 1 Laurierblad

Voor de saus:
* 25 g Boter
* 25 g Bloem
* 2 1/2 dl koude kippenbouillon
* 1 dl (slank)Room
* 125 g Noorse Garnalen
* 1 eetlepel Ketchup
* Een scheutje Sherry
* Zout en peper.
Hulpmiddelen & keukengerei
* Ovenschotel
* Staafmixer
* Pan.
Leuke tips
LEKKER MET FRITES EN APPELCOMPOTE MET FIJNGESNEDEN MUNT.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1067027
Homepage ID
1073408
Smaak
A
Teller
949
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
bep13
Gelegenheid