Bereidingswijze
zet een soeppan met de boter op een zacht vuur.Roer de uien en knoflook erdoor en laat die tien minuten zacht garen. Zet hetvuur halfhog en strooi een koffielepel suiker over de uien, laat de uien onder gestag roeren geleidelijkmooi bruin braden, dat proces duurt ongeveer een klein halfuur. Zorg er intussen voor dat de bouillon heet is. Strooi de bloem erbij en roer nog drie minutendoor. Neem de pan vanhet vuur en giet er een halve liter van de hete bouillon bij, al roerend. Zet de panweer op het vuur en voeg de rest van de bouillon toe, met de verouth en de cognac.Doe het deksel op de pan en laat alles anderhalf uur zeer zacht koken. Voeg evt peper en zout toe.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
pittig en hartig, maar niet te zwaar
Ingrediƫnten
1 kilo uien in dunne plakken, paar tenen knoflook gesnipperd, 1 flinke theelepel suiker, 2 liter sterke hete runderbouillon zelfgetrokken of van een blokje, 2 el bloem, 1/2 liter noilly prat of andere droge vermouth, 1 flink borrelglas cognac, 75 gr boter
Leuke tips
Met vers (stok)brood met gruyere of oude goudse kaas. Niet gratineren in de soep,want dat leidt tot slijmerig nat brood.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1066942
Homepage ID
1069308
Smaak
P
Teller
991
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
snipper de knoflook, snijd de uien in dunne plakken, trek evt de bouillon
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid