Ananasflappen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/31/2003 - 10:33
Bereidingswijze
Frituurolie verhitten tot 180o C. Plakken ananas door beslag halen en daarna in hete olie rondom bruin bakken in ca. 3 minuten. 3 tot 4 appelschijven per keer bakken, anders koelt de olie te veel af.
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke ananasschijven door beslag gehaald en daarna gefrituurd in de olie. Serveren met poedersuiker - 30 stuks
Ingrediƫnten
100 gr bloem
5 gr gist
4 eetlepels lauwe melk
1 ei
zout
30 ananasschijven (niet te groot)
2 eetlepels kristalsuiker
frituurolie
poedersuiker
Leuke tips
Ananasflappen voor het serveren met poedersuiker bestrooien.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1066932
Homepage ID
1217405
Smaak
Z
Teller
3598
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bloem zeven en in kom doen. Gist in melk oplossen. Kuiltje in bloem maken en gistmengsel hierin schenken. Ei en snufje zout toevoegen en mengsel tot glad beslag roeren. Kom afdekken met vochtige doek en beslag op warme plek ca. 30 minuten laten rijzen tot volume verdubbeld is. Plakken ananas laten uitlekken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
funfune
Gelegenheid