Hartige oliebollen met kaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/30/2003 - 14:01
Bereidingswijze
Laat in een diepe pan olie heet worden, totdat een stukje witbrood, binnen enkele seconden
bruin kleurt.
Vorm met twee lepels of een ijslepel bolletjes beslag.
Laat de bolletjes
in de hete olie glijden.
Keer ze halverwege om, door met een vork even tegen de zijkant
te drukken.
Bak er niet meer als 3 a 4 tegelijk, in circa 4 minuten rondom goudbruin.

Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie.
Laat ze op keukepapier uitlekken.
Vertel iets leuks over dit recept
Door de oliebollen te vullen met stukjes kaas, paprika enz. krijg je een hartige oliebol. Hierop zijn veel variaties mogelijk. Wat denk je van stukjes chorizo met olijfjes of garnalen met lenteuitjes. Zelf maak ik hartige oliebollen altijd iets kleiner als gewone.
Ingrediƫnten
  • 1 pak mix voor oliebollen
  • 5 dl handwarm water
  • olie om in te bakken
  • 100 gr. oude
    kaas
  • 25 gr. paprika
  • 50 gr. ananas
  • 1 volle theelepel kerriepoeder
  • zout
  • Leuke tips
  • Chorizoblokjes met gesnipperde olijf en een teentje geperste knoflook.
  • Stukjes salami
    met blokjes tomaat en oregano.
  • Fijngesnipperd licht gebakken spek met stukjes champignons.

  • Ik wens je een lekkere en veilige jaarwisseling !

    Eet smakelijk !
  • Bereidingstijd
    30-60 min
    Keuken
    U
    Soort gerecht / gang
    Borrelhapje
    Recept ID
    1066866
    Homepage ID
    869650
    Smaak
    H
    Teller
    5383
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    6
    Aantal reacties
    1
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Rasp de oude kaas en snijd paprika en ananas in kleine stukjes.
    Meng dit, naar smaak,
    met het kerriepoeder en zout.
    Doe de mix in een beslagkom en maak er volgens de aanwijzingen
    op de verpakking een glad beslag van.
    Roer de hartige vulling door het beslag.
    Laat
    het beslag in de kom, afgedekt met plastic, rijzen bij kamertemperatuur.
    Roer het beslag,
    tijdens het rijzen en bakken, niet meer door.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    reve51
    Gelegenheid